KU Leuven organiseert de opleiding ‘Coördinerend en Adviserend Apotheker in Woonzorgcentra’.

Foto uit Farmazine oktober 2022
11 juni 2024
Dit najaar organiseert KU Leuven opnieuw de opleiding ‘Coördinerend en Adviserend Apotheker in Woonzorgcentra’.

Ook dit jaar wordt er opnieuw op een mooi aantal aanmeldingen gehoopt, zeker met het oog op het POOMAH-project en de daarbij horende interesse vanuit de Vlaamse Overheid. Het POOMAH-project onderzoekt de kwaliteit van medicatieprocessen in Vlaamse woonzorgcentra, en bekijkt hoe deze kwaliteit kan verbeterd worden. Een belangrijke focus in het project is de rol en de (potentiële) bijdrage van de apotheker in dit verhaal.  

Apotheker en interesse om aan de slag te gaan in een woonzorgcentrum? Om mee te stappen in het POOMAH-project? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou. 

Meer informatie vind je via deze link

Oud-collega apr. Paulien Michiels heeft de opleiding reeds gevolgd en geeft een korte getuigenis mee. ‘Tijdens de opleiding ga je aan de slag als CAA in een woonzorgcentrum. Je gaat in dialoog met de CRA, verpleegkundigen en de bewoners om de medicatie te optimaliseren. Aangezien we als apothekers geneesmiddel-experten zijn, vormen we een ideaal team om uitgebreide individuele medicatienazichten te doen bij ouderen met complexe medicatieschema’s. Daarnaast kom je ook regelmatig samen met de medestudenten om ook van elkaar veel bij te leren!’ 

Lees hier ook het artikel over de Coördinerend apotheker in een woonzorgcentrum uit onze Farmazine editie oktober 2022.